Rólunk

Bemutatkozik  a Rábapatonai Besenyő Sportegyesület

 

2015 nyarán bejegyzésre került a Besenyő SC Rábapatona Sportegyesület, amelynek vezetése Rábapatona futballéletének továbbvitelére vállalkozott.

Az új vezetők: Mező Jenő szakosztályvezető, László Jenő technikai vezető és Molnár Ottó igazgatási vezető.

Ennek szellemében júliusban megkezdődött a játékosok leigazolása az új egyesülethez. Először a férfi felnőtt és a tartalék csapat tagjait kellett az új egyesülethez igazolni. A szövetségi nevezési határidőket betartva következett a női focisták, majd a Bozsikos gyerekek leigazolása. Az átigazolásokat Nagy Kornél koordinálta.

Rábapatona futball hagyományainak megőrzése szellemében az idén 29. alkalommal megtartott Besenyő Kupa megrendezésével debütált az új egyesület. A vándorserleget őrző Mosonszentmiklós csapatán kívül elfogadta meghívásunkat Ikrény és a Győri Sharks focicsapata is. Nagy örömünkre sok szurkoló látogatott ki a mérkőzésekre. A hazai csapat a harmadik helyen végzett, a vándorserleget pedig ismét Mosonszentmiklós vihette haza.

Augusztusban megkezdődött a férfi felnőtt bajnokság. Csapatunk a megyei III. osztály Győr Nyugati csoportjában játszik. A felnőtteket Végh László irányítja, aki az 1991-ben Szabadföld Kupát nyert csapat tagja volt. A tartalék csapatot Császár Imre edzi. Hetente két edzést tartanak. Az edzések látogatottsága kielégítő. Erősségünk, hogy csapatainkban kizárólag patonai, vagy patonai kötődésű játékosok játszanak (35 fő). A felnőtt csapat a bajnokság megnyerését tűzte ki célul, amelyre az eddigi mérkőzések alapján reális esély van. A mérkőzésekről készült összefoglalók elérhetők a csapat facebook oldalán (Besenyő SC Rábapatona).

A Besenyő SC Rábapatona színeiben folytatja a női csapat az aktív sportot. Náluk nincs korosztályos akadály, jelenleg a tizenévesektől a két-háromgyerekes családanyákig is tagjai a csapatnak (14 fő). Együtt küzdenek azért, hogy minél előbbre végezzenek a különböző egyéni szervezésű tornákon, valamint a Megyei Kispályás Női Bajnokságban. Az előző szezonban a középmezőnyben végeztek, idén szeretnének előbbre lépni. Heti két edzéssel készülnek a hétvégi fordulókra. Az előbbre lépéshez szükségük van az erősítésre, a játékosállomány növelésére.

A Bozsik program keretében négy korosztályban (U7, U9, U11 és U13) folyt és folyik továbbra is településünkön az utánpótlás nevelés. Összesen mintegy 42 gyerek látogatja az edzéseket, a fesztiválokat illetve tornákat. Az U13-ból „kiöregedett” játékosokat Öttevényre adtuk kölcsön, ahol korosztályuknak megfelelő csapatban folytathatják a játékot, de továbbra is itthon edzenek a többiekkel Nagy Kornél, Rácz Zoltán irányításával. Az edzések augusztus közepétől újra elkezdődtek, a tornák pedig szeptember közepén kezdődnek.

Az U11-es csapatunk a nyár elején meghívást kapott a Győrkőc Olimpiára, ahol magyarországi csapatokon kívül még német és lengyel csapattal kellett megküzdeniük. Büszkeségünkre a gyerekek bejutottak a legjobb négy közé, végül a harmadik helyért a lengyelekkel vívott szoros csatában egy góllal alulmaradtak, és a IV. helyen végeztek.

2015-ben is megrendezésre került a hagyományos bozsikos családi nap, amely egyben évzáró is volt. Mindenki nagyon jól érezte magát a családias környezetben. A családi napon minden évben felmérjük a gyerekek teljesítményét futásban és távolugrásban, és elmondhatjuk, hogy gyermekek szépen fejlődnek és erősödnek. A hagyománnyá vált gyermek-szülő foci sem maradhatott ki az idén sem, a rendezvényen ez a legjobb mulatság a társaság apraja-nagyjának.

Mint a fentiekből is látszik, a fociélet nem állt meg. Továbbra is várjuk a szurkolókat a futballpályára, buzdításukkal támogassák csapatainkat céljaik elérésében.

Rábapatonai Besenyő SE nevében :

 

Bognárné Németh Nikolett
Molnár Ottó
Nagy Kornél

 

 

Rábapatona futball klubjának életéről, fejlődéséről szól.